Bloos Coffee & Tea is verhuisd

Twello- Blooss Coffee &Tea heeft per september het pand aan de Rijksstraatweg verlaten en heeft de koffieverkoop over gedaan aan Blokker aan de Van Ghentstraat.

Volgens Annelie Jansen staat Blooss voor koffie met een eerlijk verhaal, altijd vers gebrand en van hoge kwaliteit. Trasseerbaarheid vindt men bij Blooss zeer belangrijk. De producten worden door boeren in o.a. Ethiopië, Costa Rica, Java en Rwanda geproduceerd. Annelie weet waarover ze praat, ze heeft namelijk al een aantal malen deze boeren bezocht en is onder de indruk van hun werkwijze.
Het verwerken tot koffie van de koffiebonen gebeurt in eigen branderij die we exploiteren vanuit Deventer. De branderij is het sluitstuk van het productieproces waarin het vanaf het begin draait om kwaliteit. Dat begint met de aanplant van jonge koffieplanten in buitenlandse bodems en het aldaar selecteren van de beste bessen. En het eindigt dus in de branderij. Daar staan ze wekelijks garant voor heerlijke, vers gebrande koffie. Het team werkt hier namelijk met passie, creativiteit en doorzettingsvermogen met de beste koffiebonen uit de hele wereld aan allerlei verfijnde smaken. Van diverse melanges (meerdere bonen) tot single origins (één type boon). Een proces dat nooit stopt, want ze zijn altijd op zoek naar nieuwe smaakprofielen. De koffie smaakt – indien mogelijk – zelfs nog beter als je beseft dat Blooss onderdeel uitmaakt van een keten die waarde hecht aan duurzaamheid en eerlijke prijzen voor de boeren. Dus, heerlijke smaken hier en een goed toekomstperspectief voor de harde werkers aldaar.

Duurzaam betrokken
Bij Blooss Coffee draait het om beleving en smaaksensaties en daar willen ze zelf graag zoveel mogelijk invloed op uitoefenen. En dat kan ook dankzij de eigen branderij. In eigen huis hebben ze dus vat op het proces van branden en krijgen ze de beste smaak uit de boon. Annelien: ‘’Maar, we gaan zelfs een stapje verder. Of misschien: een stapje terug…
Want, we reizen bij tijd en wijle ook naar de oorsprong van onze koffiebonen. In ons geval Ethiopië. We bezoeken de koffiefarms en zien daar met eigen ogen hoe het proces verloopt: van aanplant van jonge koffieplanten naar de oogst van bessen, de droogprocessen en het meten van de kwaliteit.’’
De nieuwe samenwerking werd met een handdruk bekrachtigd.

woensdag 30 oktober 2024

Deel dit bericht