Dorpskerk Wilp blijkt bron van energie

Wilp- Wie geïnteresseerd is in alternatieve manieren om energiebronnen in zich zelf te ontdekken en beter met persoonlijke energie om te gaan, kan op zaterdag 6 mei (13.00 tot 17.00 uur) in Wilp een boeiend kennismakingsprogramma beleven. Aanmelden hiervoor is noodzakelijk. Eeuwenlang ervaren mensen een bijzondere energie rond de dorpskerk van Wilp.

Al voor het begin van de christelijke jaartelling was dit een plek waar bronheiligen werden vereerd. De Ierse missionaris Lebuïnus werd rond 768 naar dit gebied gegidst. De naam Wilp is afkomstig van Huilpa, het Keltische woord voor waterbron. In boeken over Leylijnen wordt deze locatie aangeduid als een belangrijk knooppunt van energiestromen. Dat zou verklaren waarom in de 11e eeuw juist op dit punt de romaanse kerk is gebouwd.

Bron van inspiratie
Ook nu nog, heeft het monumentale dijkkerkje een bijzondere aantrekkingskracht.
Door de eeuwen heen bleek de identiteit van de dorpskerk van Wilp veel groter en ruimer dan die van de kerkelijke gemeente. De veelkleurigheid van mensen die zich door de dorpskerk voelen aangesproken, gaat de grenzen van Wilp ver te buiten. Zo vertellen veel mensen die zich niet (meer) verwant voelen met de christelijke traditie, dat de kerk een welkome uitstraling op hen heeft. Ze benoemen het als een plek, die inspireert en verwondert. Geraakt worden door ‘iets’. Iets dat soms onverklaarbaar is en blijft . Door een verhaal of door muziek die de ziel raakt. In onze drukke en onrustige wereld zoeken mensen een stille inspirerende plek om op adem te komen. Om hun lichaam en geest te ontspannen. Hun hoofd leeg te maken om nieuwe energie en inspiratie op te doen. Om zich in de stilte te bezinnen, te mediteren. Om zich bewuster te worden van innerlijke bronnen. Van oeroude -ook niet religieuze- bronnen die buiten hen liggen of door energie die mensen aan elkaar doorgeven. Lidy Klein Holkenborg (Dorpskerk Wilp), Liesbeth Strijker-Brink en Berry Steenbruggen (beiden yogaleraar) hebben een kennismakingsprogramma samengesteld rond alternatieve bronnen van energie. Tien specialisten bieden in korte workshops hun kennis en ervaring aan van: yoga, reiki, klankmeditatie, naammeditatie, mindfullness voor kinderen, wichelroede, handreflexmassage, handen- en tenenlezen, astrologie, zielenkaarten en energie van bomen. In het belang van een goede organisatie is het noodzakelijk om aan te melden. Meer programma informatie en aanmelden bij: info@yogaberry.nl of 06-18735591.

woensdag 12 april 2017

Deel dit bericht