Eetbare planten

Twello- In de Florae Eetbare wilde Plantentuin vindt op zaterdag 22 maart de eerste workshop over eetbare wilde planten plaats. Er is aan het begin van de lente weer van alles te bekijken, bespreken en te proeven. Dit is de tijd van de jonge, malse wilde saladegroenten zoals veldzuring, daslook, paardenbloem en speenkruid. Brandneteltopjes kunnen in de smoothie, soep en stamppot, en zo is er nog veel meer te leren over allerlei wilde groenten en de gezondheid die ze aan je maaltijden toevoegen.

Laurette van Slobbe geeft al 25 jaar workshops over dit onderwerp en schrijft op dit moment aan haar vierde boek over eetbare wilde planten, een boek dat zich helemaal op wilde saladegroenten richt. In het verleden serveerde ze tal van wilde planten in tapasbuffetten en ‘Wild Tea’s’. Tegenwoordig kunnen groepen in de Florae tuin terecht voor rondleidingen, al dan niet in combinatie met een wilde plantenlunch. Laurette neemt je in haar workshops graag mee op pad om je te leren welke planten je kunt eten en op wat voor manieren je ze kunt toepassen.

Datum: 22 maart. Tijd: 10-12.30 uur. Adres: Vermeersweg 52 in Twello. Meer informatie en aanmelden: www.florae.nu

woensdag 19 maart 2025

Deel dit bericht