WILP-ACHTERHOEK- Vanaf 1 juli 2014 zal de naam VAR niet meer zichtbaar zijn op briefpapier, borden, vrachtwagens en op vlaggen. Vanaf dat moment gaat het bedrijf uit Wilp-Achterhoek verder onder de naam van Attero. Deze landelijk opererende afvalverwerker nam per 1 januari 2011 VAR over. Bij de overname is besloten de naam voorlopig nog in de markt te houden. Daarin komt nu verandering.
Attero nam het recyclingbedrijf destijds over, vanwege diverse innovatieve activiteiten en als aanvulling op de bestaande verwerkingsmogelijkheden van Attero. VAR verwerkt en recycled puin, grond, grof huishoudelijk afval, textiel en kunstgras tot duurzame producten en grondstoffen. Deze stromen had Attero niet in zijn pakket zitten. In eerste instantie is besloten de naam VAR voorlopig aan te houden. De naam was een begrip in de markt. Intussen is diezelfde markt op de hoogte dat Attero eigenaar is. Door er nu één merk van te maken, kan Attero kosten besparen. Dat is van belang om de concurrentiekracht te versterken. Juridisch gezien blijft de naam VAR nog wel gehandhaafd.
Wie is Attero?
Attero richt zich op het maximaal terugwinnen, hergebruiken en nuttig toepassen van grondstoffen uit afval. Ook ziet Attero afval als een bron voor de productie van duurzame energie, zoals groen gas en groene stroom. Daarom zal Attero nog meer innovatieve en duurzame investeringen voor recycling doen. Door innovatief te blijven denken en doen wil Attero steeds méér uit afval halen en zo hergebruik stimuleren. Attero biedt, inclusief VAR, werk aan ruim zevenhonderd medewerkers, die op vijftien locaties jaarlijks zo’n 3,3 miljoen ton afval verwerken. Het gaat daarbij onder meer om het afval van ruim 5 miljoen mensen. In de afvalenergiecentrales produceert Attero (duurzame) elektriciteit voor 350.000 huishoudens. Attero is tevens de grootste verwerker van gft-afval én is de grootste producent van groen gas in Nederland.
woensdag 18 juni 2014