Abel Haagen #110 strijdt mee in de finale op de Zwarte Cross 2024

WILP-ACHTERHOEK- Aanstaande donderdag barst het spektakel los: de Zwarte Cross 2024 in de Achterhoek! Vier dagen lang worden bezoekers getrakteerd op ronkende motoren, geweldige muziek en een overvloed aan vermaak. Dit jaar worden er rond de kwart miljoen bezoekers voor dit grandioze evenement verwacht.

Nieuw dit jaar is de eigen motorcross competitie van de Zwarte Cross. Voorheen maakte de Nederlandse Kampioenschappen onderdeel uit van het programma. Nu heeft de organisatie een volledig eigen competitie opgezet. Rijders van alle leeftijden en met een geldige licentie, uit zowel Nederland als daarbuiten, konden zich kwalificeren. Door heel Nederland werden vijf kwalificatiewedstrijden georganiseerd in Heerde, Reusel, Delfzijl, Texel en Varsseveld. Iedereen mocht meedoen, ongeacht leeftijd. De halve finale vond plaats in Halle en de finale wordt natuurlijk verreden op de Zwarte Cross. Er werd gestreden in vijf klassen: 50, 85, 125, 250 en 500cc, met in totaal ongeveer 350 rijders per klasse.

Van elke kwalificatie gingen de beste 15 rijders door naar de halve finale. Abel Haagen, een getalenteerde rijder uit Wilp-Achterhoek, werd 11e in de 125cc klasse in Heerde, waar maar liefst 70 rijders meededen. In de halve finale wist hij zich als 18e te plaatsen, een fantastisch resultaat om trots op te zijn!

Op vrijdag strijdt Abel in de finale van de 125cc op de Zwarte Cross. Het belooft een spannende en onvergetelijke race te worden! Ga vooral bij deze wedstrijd kijken om deze lokale crosser aan te moedigen met nummer #110.

woensdag 17 juli 2024

Deel dit bericht