Nederlaag CCW’16 bij SDOL

Wilp- Een gehavend CCW’16 heeft het zondagmiddag in een alleraardigste wedstrijd niet kunnen bolwerken bij SDOL, en moest een 3-0 nederlaag incasseren. Dat de drie punten in Luttenberg bleven vandaag was niet echt onverdiend, maar vriend en vijand waren het er wel over eens dat uitslag niet de juiste afspiegeling was van krachtverschil in de wedstrijd, dus geflatteerd, maar daar koopt je als CCW niets voor. Vanaf de aftrap was het een open wedstrijd, waar Noud Lagerweij al na tien minuten geblesseerd uitviel toen hij zich verstapte, en werd vervangen door Lard Achten, en had CCW misschien nog wel overwicht als de thuisclub, echter beide ploegen kwamen niet aan echte kansen toe, tot vijf minuten voor de rust uit het niets een speler van SDOL, Hielke Ramaaker op rand van strafschopgebied zich goed vrij draaide en hard en zuiver binnen schoot en zodoende de thuisclub op voorsprong bracht, 1-0, een stand waarmee ook beide ploegen de rust ingingen.

In de rust moest ook Laurens van de Werff nog eens geblesseerd afhaken, en maakte Jaap Velthorst na zijn hartoperatie weer zijn eerste speelminuten. Het spel bleef aanvankelijk hetzelfde als voor de rust, best veel balbezit voor CCW, maar dreigend werd het niet, mede omdat als het al in de buurt kwam van het doel van SDOL de verkeerde keuzes werden gemaakt. Halverwege de tweede helft wist de thuisploeg de score te verdubbelen, het was Tije Lugtenberg die goed gebruik wist te maken van de ruimte die hij kreeg en één op één doelman Jochem van Ruth wist te passeren, 2-0. CCW was het hierna ff kwijt, SDOL kreeg ook nog paar goede kansen en zodoende viel ook de 3-0 zo’n kwartier voor tijd. Trainer Bart Vos ging hierna nog meer risico nemen, bracht nog een extra spit in persoon van Mick Berends, werd ook wel weer sterker als de thuisclub, kreeg in die periode ook best een paar kansen, maar ging daar ook nu weer niet goed mee om. Vijf minuten voor het einde dacht Ruben de Haan de dik verdiende ere treffer te maken, maar had pech dat de grensrechter van de thuisclub daar anders over dacht en Ruben volledig ten onrechte terug vlagde voor buitenspel, een signaal wat door de overigens onopvallende scheidsrechter van vanmiddag werd overgenomen. Hierna kreeg Luuk de Haan nog één mooie kans, maar in plaats van voor eigen succes te gaan kon zijn breed gelegde bal nog net onderschept worden en eindigde deze overigens zeer sportieve wedstrijd, een verademing t.o.v. wedstrijd vorige week, dus in 3-0.

Volgende week wacht wederom een moeilijke uitwedstrijd, dan gaat de ploeg op bezoek bij de vv Holten, het is te hopen dat er toch wat blessure gevallen dusdanig hersteld dat deze spelers ook weer minuten kunnen maken, anders word de spoeling wel erg dun.