Overwinning uit het vuur gesleept door Dames V en L 1

De Vecht- We naderen het einde van de kwalificatiereeks en een driepunter is dus van groot belang voor V en L. Het mooie complex van Enter vormde vandaag het speelterrein. De dames mochten vandaag in flitsend nieuwe tenues aantreden. De skyline van de Vecht pronkt op de shirts, ontworpen door Jakob Lagerweij.

Het was wel even wennen in het begin; gladde sokken en nieuwe nummers zorgden voor een onaangename start. De vechtlust was ver te zoeken, duels werden verloren en bij balbezit werden de verkeerde keuzes gemaakt. Na slecht uitverdedigen ontstond dus ook een grote kans voor Enter, 1-0. V en L probeerde zich enigszins te herpakken. Maaike Hissink werd gelanceerd met een lange bal en zij maakte het de verdediging van Enter erg moeilijk. In de kluts belandde de bal voor de voeten van Esmay Schimmel, die simpel binnentikte, ruststand 1-1. Complimenten kon trainer Dennis Nijzing niet uitdelen in de rust, alleen Anoek van Lohuizen kwam er met een voldoende vanaf. Zij stond sterk haar mannetje vandaag. In de rust werden er tactische wisselingen gemaakt om een robuust middenveld te creëren met Laura Bouwmeester als een spin in het web. De druk naar voren nam toe en V en L kwam tot meer kansen. Helaas laat de afwerking nog wel eens te wensen over en verdwenen vandaag veel ballen over het doel of op de keeper. De keepster van Enter is door ongelukkige botsingen tot 2x toe vervangen, het was niet hun geluksdag. Rond de 70e minuut werd er een buitenspeldoelpunt van V en L afgekeurd en niet veel later schoot Enter de bal uit een vrije trap snoeihard op de lat. De 1-2 viel in de laatste minuten en kwam als een ware verlossing voor zowel doelpuntenmaker Mirte Overvelde als voor de rest van het team. Onder luid gejuich werd het doelpunt gevierd; een keurige schuiver vanaf de zijkant bracht V en L naar de overwinning. Vlak voor tijd werd het nog 1-3 door een verdwaalde voorzet van Sylvia Bouwmeester die in het doel verdween.