Ploegwedstrijd met paarden en pony’s

Regio- Afgelopen zaterdag werd er door menvereniging Achter ’t Peerd uit Eefde een ploegwedstrijd met paarden en pony’s georganiseerd. De initiator namens achter ’t peerd was Harry van Schooten.

Uit het gehele land, zelfs een deelnemer vanuit Brabant aan de Belgische grens, waren 10 deelnemers afgereisd naar Eefde om deel te nemen.

De wedstrijd werd beoordeeld door 3 deskundige juryleden die de resultaten beoordeelden op verschillende onderdelen.

Zo werd er gekeken naar de diepte van de beginvoor en of deze recht geploegd werd, de diepte moest ongeveer tussen de 15 en 20 cm zijn en werd door de juryleden met de rolmaat meerdere keren beoordeeld.

Ook het begin en het eind van de geploegde voor werden nauwkeurig beoordeeld op het gelijk afgewerkt zijn en of het ploegwerk goed op elkaar aansluit.

Ook werd het algemene beeld beoordeeld: de balans tussen de ploegmeester, de ploeg en de paarden of pony’s, een belangrijk beeld was ook de uitstraling waarbij de ploeger zonder veel woorden en handelingen de paarden in de voor en in de wendingen stuurde.

De publieke belangstelling was de gehele dag groot en veel vragen moesten er beantwoord worden over de verschillende mogelijkheden van ploegen.

Uiteindelijk was er na intensief overleg door de juryleden, een uitslag.

De winnaar werd de regerend Nederlands kampioen Kees Koenen die de wisselbeker voor de tweede keer in ontvangst mocht nemen.

De tweede prijs, met een klein verschil op de kampioen, was voor Jannet Ruiter.

De derde plaats was voor Joop Huisman uit Klarenbeek die met zijn tweespan shetlanders een geweldige prestatie neerzette.

Deze ploegwedstrijd werd mede mogelijk gemaakt door Welkoop Gorssel - ABZ Klein Hekkelder Voorst en Voskamp Hall uit Brummen.

Al met al een heel mooie wedstrijd, met dank aan alle vrijwilligers, met tevreden deelnemers, die aangaven volgend jaar zeker weer terug te komen.

Joop Huisman uit Klarenbeek in actie

woensdag 16 oktober 2024

Deel dit bericht