Twello verrast Vios Vaassen

Twello- Wat hebben de spelers van sv Twello hard gewerkt om een gelijkspel tegen koploper Vios uit Vaassen af te dwingen. Natuurlijk was Vios op veel gebieden beter dan de thuisclub. Maar wat hadden ze een moeite met de tactiek van de thuisploeg. Naarmate de wedstrijd verstreek werd het steeds moeilijker dit vol te houden maar ook nu bleek wat je met inzet en wilskracht kunt bereiken.

Vanaf het begin was Vios de bovenliggende partij, Meer balbezit, de bal snel rond laten gaan, elkaar gemakkelijk vinden maar zonder echt gevaarlijk te worden. Het was heel moeilijk om door de defensie van s v Twello heen te voetballen. Aan de vleugels waren Lars Top en Tristan Roeterd erg sterk en centraal stonden Stefan Hulsebos en Pascal Klein Velderman hun mannetje. Soms geholpen door Edward Achtereekte die steeds sterker terugkomt na zijn langdurige blessure. Na een kwartier spelen stond er dan ook nog weinig op papier. In de 17de minuut verscheen de thuisploeg pas voor het eerst voor het doel van de gasten. Lars Top gaf een bal op maat aan Pim Elders. Zijn voorzet was jammer genoeg iets te scherp en een gemakkelijke prooi voor keeper Daniel Krosse. Even later een mogelijkheid voor Levi Tuasela maar zijn schot ging hoog over. Twello werd steeds brutaler en zag een schot van Edward Achtereekte precies in de handen van de keeper van Vios verdwijnen. De kans om de score te openen was in de 25ste minuut. Stefan Hulsebos kopte snoeihard binnen en op de lijn hield een speler van de thuisclub de bal tegen. Daarna namen de gasten steeds meer het initiatief. Zo ging een kopbal van Jesse Perdon maar net naast en haalde Stefan Hulsebos een hard schot van de spits van Vios van de doellijn. Na precies 45 minuten floot de uitstekend leidende scheidsrechter Dennis van de Heijden voor de rust. Ruststand 0-0. Twello tevreden maar Vios zeker niet.

Ook na de rust viel er het eerste kwartier weinig te beleven. Vios nog meer in balbezit dan voor de rust. Kon de thuisploeg dit volhouden? Conditioneel zeker. Wat werkten Jan Stol, Tim Evers en Jorden Roeterd hard. Pas in de 57ste minuut werd het even gevaarlijk door een vrije trap van Levi Tuasela. Niet veel later zag hij weer een vrije trap via de zijkant van de paal naast gaan. De moegestreden Edward Achtereekte en Pim Elders werden vervangen door Maarten Lutje Beerenbroek en Jelle Wurkum. Zelfs met deze verse krachten bleef het lastig voor de thuisploeg. Laatste man Cedric Bultman ging als extra spits naar voren. Maar de verdediging van s v Twello hield stand. Grootste kans in de 86ste minuut voor de gasten. De nieuwe spits kopte van dichtbij binnen, maar de reactie van de jeugdige Niek Nokkert was subliem. Hij speelde een prima wedstrijd. De 90 minuten stonden allang op het scorebord. Na ruim 5 minuten extra speeltijd floot de scheidsrechter af. Geen doelpunten maar een mooie wedstrijd om te zien. De spelers van sv Twello zullen blij zijn met dit punt. De spelers van Vios Vaassen zeker niet. Zij verloren hier 2 punten. Volgende week uit tegen Sp.Teuge. Aanvang om 15.00 uur. Dan dezelfde inzet en mentaliteit tonen kan veel opleveren.