Voorwaarts valt in de tweede helft door de mand.

Twello- Het verslag van deze week komt van de hand van Nino Wattimena. De ervaren speler wordt gemist bij het eerste elftal dat na 4 wedstrijden nog zonder overwinning is. Hij hoopt met een maand weer aan te kunnen sluiten. Na een prima gelijkspel tegen Varsseveld vorige week, waren de mannen van Voorwaarts 1 erop gebrand om hun eerste drie punten van het seizoen thuis tegen Grol te pakken. De trainingsweek verliep goed en het team zat vol energie en vertrouwen. Voorwaarts begon fel aan de wedstrijd en zat kort op de duels. Al na vijf minuten zette Bruce Schotman met een hoge bal in de vijfmeter het eerste gevaar, maar zijn vizier stond helaas nog niet scherp.

Tot teleurstelling van het team kreeg Voorwaarts al snel voor de vierde keer op rij een tegendoelpunt binnen de eerste tien minuten. Een onterechte vrije trap werd doorgekopt, waarna de kleinste man van Grol de bal via de binnenkant van de paal over Yoël Finke heen kopte: 0-1. Wederom liepen we achter de feiten aan. Dit bleek echter een wake-up call, want Voorwaarts begon meteen meer druk te zetten en creëerde kansen. Koen de Hullu speelde een ijzersterke eerste helft en won elk duel, terwijl Nero Paais via de flanken voor scherpe voorzetten zorgde. Bruce strooide met dieptepasses en Job Bruntink stond op scherp voorin. De vrij man werd telkens gezocht en de laatste linie van Grol werd slim uitgespeeld met ballen in de diepte, wat ruimte creëerde om lekker te voetballen. In de 30e minuut resulteerde dit in de verdiende gelijkmaker. Bruce won een tweede bal op het middenveld en gaf een scherpe dieptepass op Job, die de bal perfect aannam en beheerst in het rechter zijnet schoot: 1-1. Voorwaarts bleef kansen creëren en leek zich naar een voorsprong te vechten, maar Grol had geluk toen de scheidsrechter voor rust floot. Ruststand 1-1.

Helaas veranderde het spelbeeld compleet na de rust. Voorwaarts verloor direct het overwicht, terwijl Grol enkele aanpassingen doorvoerde en meer druk zette. Het vertrouwen bij Voorwaarts brokkelde af en het team durfde niet meer te voetballen. Duels werden verloren, de linies stonden te ver uit elkaar en het wachten was op een tegendoelpunt. En die kwamen snel. In de 60e minuut incasseerde Voorwaarts binnen vijf minuten twee doelpunten. Eerst werd er niet resoluut verdedigd en kon de linksbuiten van Grol laag voorzetten, waarna de spits de 1-2 binnen schoot. Kort daarna werd er slap verdedigd bij een corner, en de 1-3 werd binnengekopt.

Voorwaarts viel als los zand uit elkaar en de trainer was zichtbaar aangeslagen. Hij besloot enkele ervaren krachten te wisselen voor frisse, jonge talenten die 150% inzet toonden. Hoewel er geen kansen meer werden weggegeven, werden er ook geen kansen meer gecreëerd.

De conclusie na deze wedstrijd is duidelijk: Voorwaarts voetbalt tegen zichzelf. Wederom een domper, waarbij de kans er was om aansluiting te vinden bij de middenmoot. De focus moet nu op de volgende wedstrijd, uit tegen koploper Viod Doetinchem. De drie punten zijn gezien de eerste helft realistisch en het team heeft de kwaliteit om zich te herpakken.